Consells de manteniment: LES ZONES INTERIORS D’ÚS COMÚ

Com a premissa general, mantenint en bon estat els diferents elements constructius i les instal·lacions del nostre habitatge i de la nostra finca, allargaràs la seva vida útil i evitaràs la seva substitució prematura, amb l’estalvi tant econòmic com de recursos que això suposarà. Sempre serà més econòmic i sostenible fer un bon manteniment que substituir els elements deteriorats per uns de nous.

Són les zones on es desenvolupen activitats d’ús comú, tals com: magatzems, garatges, sales de màquines, cambres de comptadors o d’altres d’accés restringit. Aquests espais no has de modificar-los ni col·locar-hi elements aliens que alterin els seu comportament, accessibilitat o seguretat d’utilització o davant d’un incendi. En cas necessari d’haver de modificar-les, ho has de fer amb el permís de la propietat o comunitat de propietaris, has de contactar amb un tècnic, complir la normativa vigent i disposar d’autorització municipal.

Prevenció

  • Els elements de les zones d’ús comú (parets, sostres, paviments, fusteries, etc.) s’han de netejar periòdicament per conservar el seu aspecte i assegurar les seves condicions de seguretat i salubritat.
  • Es vigilarà que els productes de neteja especialment indicats per al material que es vol netejar, tot seguint les instruccions donades pel seu fabricant.

Manteniment

  • Feu inspeccions periòdiques dels acabats dels diferents paviments, revestiments i tancaments interiors de les zones d’ús comú. Cada any.
  • Les ferramentes de les portes, de les balconeres i de les finestres s’han de greixar periòdicament perquè funcionin amb suavitat. Els canals i forats de recollida i sortida d’aigua dels marcs de les finestres i de les balconeres s’han de netejar. Quan calgui.
  • Les baranes i altres elements metàl·lics d’acer es sanejaran i repintaran quan presentin signes d’oxidació. Cada 3 anys.

Actuacions en cas d’anomalia

Si observes, fissures, oxidacions, despreniments o altres lesions que puguin afectar a l’edifici o provocar situacions de risc s’haurà d’avisar als responsables del manteniment de l’edifici o a un tècnic perquè prenguin les mesures adients.


Si tens algun dubte, escriu-nos al mail (obreria@obreria.com) o deixa’ns un comentari al final d’aquesta entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s