Consells de manteniment: ELS FONAMENTS i elements de contenció

Com a premissa general, mantenint en bon estat els diferents elements constructius i les instal·lacions del nostre habitatge i de la nostra finca, allargaràs la seva vida útil i evitaràs la seva substitució prematura, amb l’estalvi tant econòmic com de recursos que això suposarà. Sempre serà més econòmic i sostenible fer un bon manteniment que substituir els elements deteriorats per uns de nous.

La fonamentació de l’edifici té la funció de transmetre al terreny la càrrega o pes de l’edifici.

Per garantir-ne la seguretat s’ha de mantenir les condicions amb que es va construir l’edifici i no es pot fer modificacions en el terreny ni en l’edifici.

Prevenció

  • Per tal de no afectar els fonaments i els murs de contenció de terres, cal prendre precaucions davant qualsevol tipus d’alteració en el terreny, ja sigui en el terreny propi o en terrenys veïns, i estar a l’aguait de qualsevol canvi.  Per exemple: plantació d’arbres, moviments de terres, noves construccions, obres públiques, etc.
  • Per les característiques dels elements de fonamentació, no es fàcil ni habitual fer accions de manteniment. Per tant, aquestes han de consistir bàsicament a vigilar i controlar els símptomes i l’entorn, i avisar a un tècnic competent (un arquitecte o un arquitecte tècnic) en cas de dubte.

Manteniment

  • Fes inspeccions tècniques dels fonaments i dels elements de contenció i de l’estructura. Inspecció ocular per un tècnic competent cada 10 anys a partir dels 45 anys d’edat de l’edifici.
  • Les fuites de la xarxa d’aigua o de la xarxa de clavegueram s’han de reparar immediatament.
  • L’acció continuada de l’aigua pot lesionar la fonamentació o modificar les condicions resistents del subsòl.
  • Si detectes lesions (oxidacions, despreniments, humitats, esquerdes, etc.) en algun element vist de la fonamentació, de contenció de terres o en algun element constructiu directament relacionat, s’ha d’avisar els responsables del manteniment de l’edifici perquè prenguin les mesures adients.
  • Fes revisions del correcte funcionament dels murs de contenció enterrats d’acord amb el grau d’impermeabilització exigit.

 Actuacions en cas de patologia

  • Demana una inspecció ocular per un tècnic competent en cas de detectar una senyal d’alarma.

    Si tens algun dubte, escriu-nos al mail (obreria@obreria.com) o deixa’ns un comentari al final d’aquesta entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s