Consells de manteniment: REIXES I BARANES

Com a premissa general, mantenint en bon estat els diferents elements constructius i les instal·lacions del teu habitatge i de la teva finca, allargaràs la seva vida útil i evitaràs la seva substitució prematura, amb l’estalvi tant econòmic com de recursos que això comportarà. Sempre és més econòmic i sostenible fer un bon manteniment que substituir els elements deteriorats per uns de nous.

El ferro forma part de molts elements constructius de la façana. Es rovella per efecte del clima i la humitat, ja que sovint ens oblidem  de la seva conservació. Gairebé en totes les façanes trobem elements metàl·lics. Les baranes, les reixes i algun tipus de finestra, les bigues de sota els balcons i, fins i tot, els baixants de fosa poden ser metàl·lics. Alguns, si es fan malbé, poden comportar un gran perill per a la seguretat de l’edifici i dels seus ocupants. A continuació hi ha unes quantes pistes per detectar els problemes que poden suposar un perill.

El color vermellós i les escates superficials ens indiquen que hi ha corrosió als elements metàl·lics que són visibles.

Les esquerdes als materials que tenen peces de ferro al seu interior ens indiquen que hi ha una corrosió expansiva, com és el cas de les llosanes dels balcons.

L’oxidació dels ancoratges de les baranes metàl·liques provoca despreniments dels arrebossats de la façana i esquerdes a les parets.

Manteniment

 • Elements metàl·lics, cada 3 anys.
  • Protegeix de la corrosió els elements metàl·lics vistos. Aplica pintures antirovell abans de les d’acabat. És molt millor una bona capa de base i una d’acabat, que vàries d’acabat. Prioritza les pintures naturals o amb ecoetiquetes.
  • Renova la pintura de les baranes metàl·liques. Quan un element metàl·lic està malmès, abans de reparar-lo cal netejar-ne tot el rovell i després repintar-lo.
  • Utilitza el mateix tipus de pintura per a la seva renovació.
 • Elements de fusta, cada 3 anys.
  • En el cas d’elements de fusta, els vernissos amb base amb aigua són més respectuosos amb el medi ambient que les de base amb dissolvent.
  • Els olis naturals i els “lasurs”, tot i que necessiten més manteniment (mínim 2 cops l’any), són l’opció més recomanable des de l’òptica mediambiental.
  • Protegeix la fusta contra els atacs de fongs i insectes xilòfags (corcs, termites…). Són preferibles els tractaments amb sals de bor.
  • Utilitza les pintures naturals i amb ecoetiquetes.
  • La fusta tractada amb elements químics és un residu especial, i cal portar-la al punt verd.

   Si tens algun dubte, escriu-nos al mail (obreria@obreria.com) o deixa’ns un comentari al final d’aquesta entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s