ESCENOGRAFIA “1984”

L’escenografia per l’última obra que ha representat la companyia teatral Liada Nacional ha estat tot un repte: qui hagi llegit la novel·la 1984 de Georges Orwell sap que és una història que succeeix en diferents espais, tan interiors com exteriors, d’un món on les persones es troben totalment controlades per les càmares i la policia del Partit interior. L’adaptació com a peça teatral, centra l’acció en un sol espai: la sala d’interrogatoris, on s’alterna el qüestionari del protagonista, Winston, amb les recreacions dels pensaments i fragments de la història que ell explica.

Això ens ha portat a voler separar l’escenari en dues parts: una tarima per sobre del nivell de l’escenari on es situen els membres del Partit fent gala de la  seva autoritat i sempre per sobre de Winston, el ciutadà empresonat i lligat a la cadira central, a qui s’està interrogant. Quan els membres canvien de personatge per fer les recreacions dels pensaments de Winston, han de baixar de la tarima i col·locar-se al mateix nivell que ell.

Ens trobem en una cel·la de la policia, austera, sense detalls ni ornaments de cap tipus, fosca, on predomina el color negre o gris fosc. Es busca potenciar, l’angoixa i desesperació dels propis personatges durant l’obra.

Un segon repte ha estat el muntatge de l’escenografia amb un pressupost realment ajustat, el que ens ha portat a fer un reciclatge total dels materials als que hem tingut abast des del mateix teatre on la companyia fa els seus assajos. Al llarg de bastants diumenges mentre les actrius estaven sobre l’escenari assajant, l’equip tècnic hem anat recollint llistons de fusta, taulers d’aglomerat, caixes de begudes, trossos de roba… per després, mesurar, tallar, cargolar, adaptar, fer encaixar i transformar tots aquests retalls en la tarima, les banquetes, els plafons del fons i la cadira d’electrocució. I sempre pensant en que es tracta d’una escenografia que s’haurà de desmuntar fàcilment per transportar i tornar a muntar-la en diferents teatres.

Fotografies de Lluc Miralles

Si voleu veure més fotografies de l’espectacle, cliqueu al bloc de Liada Nacional

Espai escènic 1: Teatre de la Parròquia, c/ Begur nº8, Barcelona

Espai escènic 2: Espai d’Encontre del Bloc 11, Can Batlló, Barcelona

Espai escènic 3: Centre Cívic de les Corts, Barcelona

Espai escènic 4: Casinet d’Hostafrancs, Barcelona

Projecte i construcció: agost 2014 – febrer 2015

Muntatge espai 1: febrer 2015

Muntatge espai 2: març 2015

Muntatge espai 3: abril 2015

Muntatge espai 4: abril 2015

Companyia: Liada Nacional


>>>>> Entrades relacionades: Escenografia “La Tertúlia <<<<<

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s