INDLANDSIS

Aquest projecte és fruit d’una proposta inicial per a realitzar una instal·lació artística en una aula de l’Escola Llotja (d’uns 10x10m i d’altura variable entre 8,5 i 4m) i que a la vegada, millori les seves condicions acústiques. L’espai en qüestió presenta problemes de reverberació acústica provocada per la seva geometria, els materials d’acabat i de la poca adequació a la que ha estat sotmesa.

Es parteix del concepte de silenci, entenent-lo com el marc ideal que s’ha d’aconseguir per a que la paraula pugui omplir l’espai i arribar als oients. Silenci que s’associa a un tipus concret de paisatge aparentment estàtic i deshabitat, com són els glaciars, les banquises de gel, els indlandsis, les cascades de gel… tot i que en realitat estan en contínua transformció.

La proposta s’acaba definint amb plaques absorbents de fibra de vidre disposades com si de blocs de gel d’una banquisa es tractessin, adaptant-les a la forma i secció de l’aula.

(Projecte presentat com a projecte final del Cicle de Grau Superior d’Arts Aplicades a l’Escultura i guardonat amb el 1er Premi Nacional Josep Albert Mestre a la categoria Cicle Formatiu de Grau Superior).

Panell explicatiu del projecte (clicar sobre la imatge per veure-la més gran):

Indlandsis A1

  • Emplaçament: c/Pare Manyanet nº40, Barcelona
  • Superfície: 100,00m²
  • Projecte: agost 2012
  • Instal·lació i muntatge: octubre 2012
  • Promotor: Escola Superior de Disseny i Art Llotja
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s